ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано вбивць журналіста Сергія Сухобока (оновлено)

Суд уже обрав їм запобіжний захід

Затримано вбивць журналіста Сергія Сухобока (оновлено)
Фото: ru-newz.ru

Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві українського журналіста Сергія Сухобока.

"Убивць знайшли відразу ж, учора суд обрав їм запобіжний захід", - повідомляє "Обком".

Як виявилося, вбивцями виявилися двоє чоловіків: 93 року народження (уродженець Волині) і 85 року народження (родом з Пермі), які мешкали по сусідству з журналістом.

"Упившись на Великдень до нестями, вирішили з ним за щось поквитатися. Результат їхніх зусиль змусив здивуватися і фахівців лікарні швидкої допомоги, які бачили, здавалося, вже все, і медексперта, і слідчих... Після впізнання ми ще не раз перепитували один одного, чи точно це він", - написав в публікації про Сухобока його колега Олексій Миронов.

Він також повідомив, що журналіста поховають у п'ятницю, 17 квітня.

"Сергія ховатимуть у закритій труні: завтра, в п'ятницю, 17 квітня, його тіло повезуть із Києва до Полтави, де живуть його рідні", - написав Миронов.

Згодом МВС повідомило подробиці вбивства. Закривавленого чоловіка в київському мікрорайоні Русанівські Сади знайшли місцеві жителі після півночі 13 квітня. Він помер, коли йому надавали першу медичну допомогу. Загиблий не мав при собі жодних документів.

Під час слідства встановили, що він проживав на дачі у свого товариша і вже кілька місяців конфліктував із сусідами. У вечір вбивства двоє п'яних чоловіків прийшли до потерпілого, сварка переросла в бійку. Спочатку сусіди били свого опонента в будинку, потім витягли його на вулицю і там залишили.

Підозрюваних знайшли за місцем проживання, в їхньому будинку вилучили одяг із бурими плямами.

У четвер родичі, які проживають на території іншої держави, впізнали померлого. Ним виявився засновник сайту "Обком" Сергій Сухобок.

Розпочато кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Сухобок працював у журналістиці з 1998 року. Починав оглядачем тижневика "Діловий Донбас".

2000-2001 рр. - один із засновників і менеджерів, заст. гол. редактора Інтернет-видання ProUA.

2001-2009 рр. - один із засновників і менеджерів, співредактор Інтернет-видання "Обком".

2009 - вересень 2010 рр. - заст. гол. редактора Інтернет-видання ProUA.

Останнім часом працював фрілансером.

Також був автором (під своїм прізвищем і під псевдонімами) кількох сотень статей на суспільно-політичні, соціальні, правові та економічні теми. Друкувався в "Контрактах", "Українській правді", "Україні кримінальній", "ОРД", "Телекритиці" та багатьох інших виданнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram