ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумській області двоє чоловіків підірвалися на гранаті із зони АТО

Один з постраждалих помер, другий - у реанімації

У Сумській області двоє чоловіків постраждали від вибуху ручної гранати Ф-1, привезеної із зони проведення антитерористичної операції, один з них помер, другий - у реанімації.

Про це повідомили в секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області.

Згідно з інформацією, в Буринську районну лікарню доставлено двох місцевих жителів з травмами різного ступеня тяжкості, отриманими від вибуху бойової гранати.

Згідно з повідомленням, під час реанімаційних заходів один із постраждалих, 1978 року народження, помер.

"Увечері чоловіки відпочивали в місцевому барі, вживали спиртне. Після цього пішли в будинок, де зі своїми рідними жив померлий. Через 15 хвилин в одній з кімнат стався потужний вибух. У будинку, крім приятелів, в цей час перебували сестра, мати, дідусь і неповнолітня дитина загиблого. Ніхто з них не постраждав. Причиною нещастя стало необережне поводження з гранатою Ф-1. У міліції припускають, що небезпечний боєприпас із зони проведення АТО привіз господар житла, який донедавна ніс там службу за мобілізацією", - зазначають у СЗГ.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 264 (недбале зберігання зброї та боєприпасів) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram