ГоловнаСуспільствоПодії

У національному заповіднику під Одесою сталася пожежа

Вогонь торкнувся частина молдавських плавнів дельти Дністра

У національному заповіднику під Одесою сталася пожежа

В Одеській області на території Дністровського лиману і Нижньодністровського національного природного парку сталася масштабна пожежа.

Про це повідомив доктор біологічних наук, еколог Іван Русєв, інформує "Думская".

За його словами, пожежа почалася приблизно о 13:00 16 квітня з боку лісу.

"Південний вітер відвів вогонь в очеретяні зарості заповідної зони Нижньодністровського національного природного парку, де вже гніздяться великі білі чаплі, колпіци, сірі гуси, лебеді-шипуни, качки, лиски. У тому місці, на високостовбурних деревах, гніздилася і пара орланів-білохвостів", - розповів Русєв.

Фото: Іван Русєв

Він припускає, що пожежа торкнулася і частини молдавських плавнів. "Ближче до ночі, вогонь, охопивши величезну заповідну площу дельти Дністра, все більше розгорявся, завдаючи непоправної шкоди. Причини пожежі поки не встановлені, однак, швидше за все, це було зроблено навмисне, оскільки випадковому перехожому, там нема що робити", - додав еколог.

За оперативною інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, до 22:00 вогонь охопив близько 13 га. "Пожежу ліквідували пожежно-рятувальні відділення о 02:30 17 квітня", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, у Київській області унаслідок лісової пожежі було знищено 8 покинутих домоволодінь, а у Чернігівській області через підпал сухої трави згоріли 16 будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram