ГоловнаСуспільствоПодії

Головний слідчий СБУ поширив фейк про Калашнікова (оновлено)

Інформація про 6 млн гривень і брата екс-нардепа гуляє в інтернеті вже 6 років.

Головний слідчий СБУ поширив фейк про Калашнікова (оновлено)
Василий Вовк

Начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк поширив фейкову інформацію про те, що в день вбивства екс-нардепа від Партії регіонів Олега Калашнікова його брат потрапив у ДТП і в машині виявили 6 млн гривень.

"Під час огляду його автомобіля було виявлено 6 млн гривень. Я не даю оцінку цьому факту... Я думаю, що в цих убивствах є економічна складова", - сказав Вовк в ефірі телеканалу ICTV. 

Інформація про те, що брат Олега Калашнікова загинув у ДТП, а в його машині виявили 6 млн гривень, з'явилася на новинних сайтах 14 січня 2009 року.

Після вбивства Олега Калашнікова ця новина отримала нове життя - її поширили кілька сайтів із сумнівною репутацією, написавши, що ДТП сталося в день вбивства регіонала, а нардеп Ольга Червакова з посиланням на свої джерела заявила, що це дійсно сталося.

Наступного дня вона, щоправда, "відкликала свою заяву". "Родичі Олега Калашнікова запевнили мене, що в нього не було брата. Раніше деякі джерела мені повідомляли, що інформація про загибель брата є достовірною, але родичам я довіряю більше", - написала Червакова у своєму фейсбуці.

Калашнікова розстріляли невідомі в під'їзді його будинку в Києві ввечері 15 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram