ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області біля храму УПЦ МП побилися 350 віруючих

Парафіяни посперечалися про проведення богослужіння

У Рівненській області біля храму УПЦ МП побилися 350 віруючих
Фото: pravlife.org

У Рівненській області в селі Птича Дубенського району біля храму УПЦ Московського патріархату виникла бійка між віруючими.

Як повідомляє 112.ua, про проведення богослужіння посперечалися близько 350 осіб, міліція не допустила розвитку конфлікту.

"20 квітня близько 09:00 в с. Птича близько 50 вірян зірвали замки вхідних дверей і зайшли до приміщення Свято-Успенського храму УПЦ Московського патріархату для проведення молебню. Водночас біля храму зібралися ще близько 300 вірян УПЦ Київського патріархату. Між ними виникла бійка про проведення богослужіння. Співробітники міліції, які прибули на місце, не допустили розвитку конфлікту. Близько 13:00 присутні розійшлися", - розповіло джерело.

У свою чергу рівненські ЗМІ повідомляють, що вранці 20 квітня представники УПЦ Московського патріархату захопили Свято-Успенський храм у селі Птича. 5 автобусів бойовиків і молодих людей у рясах (швидше за все - з Почаївської лаври) побили парафіян, зірвали замки й увірвалися в храм.

8 квітня 2015 року Господарський суд Рівненської області не задовольнив позов громади УПЦ Московського патріархату про належність їм Свято-Успенського храму в селі Птича. Того самого дня районна та місцева влада запропонувала громадам УПЦ КП і УПЦ МП по черзі здійснювати богослужіння в храмі. Проте "канонічні" відмовилися від цього, сказавши, що "митрополит Варфоломій і не благословляє почергових богослужінь".

Нагадаємо, у великодні вихідні в Рівненській області побилися мешканці двох сусідніх сіл - Старого Села і Березового, після чого жителі Березового перекрили дорогу в бік Старого Села і встановили блокпости.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram