ГоловнаСуспільствоПодії

МЗС не може зв'язатися з 17 українцями в Непалі

У Непал вирушив консул України в Індії

МЗС не може зв'язатися з 17 українцями в Непалі
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ встановило контакт з 28 громадянами України у зруйнованому землетрусом Непалі, ще із 17 зв'язку наразі немає.

Про це повідомив речник МЗС Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які на час трагедії перебували в Непалі. В результаті вжитих заходів встановлено контакт з 28 громадянами України, ще із 17 зв'язку наразі немає", - сказав Перебийніс.

Він запевнив, що МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місцезнаходження громадян.

"З цією метою в Непал відряджається консул України в Індії, який повинен у координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, ми зараз тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку", - зазначив Перебийніс.

"Окреме прохання до туроператорів, які продавали тури на цей період у Непал, прохання терміново зв'язатися з МЗС для повідомлення контактних даних громадян України", - додав речник МЗС.

Нагадаємо, у суботу в Непалі стався землетрус магнітудою 7,9, внаслідок якого загинули близько 2 тис. осіб. Нинішній землетрус став найбільшим для Непалу з 1934 року. Влада країни звернулася до міжнародної спільноти з проханням допомогти ліквідувати наслідки катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram