ГоловнаСуспільствоПодії

Непал дозволив розпочати евакуацію українців, але зламався літак, - Шкіряк

Іл-76 залишається в Делі

Непал дозволив розпочати евакуацію українців, але зламався літак, - Шкіряк
Фото: gazetavv.com

Непал підтвердив дозвіл на посадку українського літака для евакуації людей, але сам літак отримав поломку дорогою в Делі.

Про це повідомив керівник Державної служби надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк, повідомляє "Українська правда".

За словами чиновника, Непал дозволив посадку літака о четвертій ранку 2 травня. Проте до цього часу деталі для ремонту літака з Києва передати не встигнуть, тому зараз дипломати та рятувальники думають, як вирішити цю проблему.

Раніше Міністерство закордонних справ України розглядало можливість часткової евакуації українців із Непалу в Делі, поки не було отримано дозвіл на посадку українського літака в аеропорту Катманду.

"Серед українців у Непалі ширяться переживання, якщо землетрус повториться, то аеропорт Катманду може теж постраждати. І тоді вони опиняться в пастці, навіть з нашим літаком", - пояснив посол України в Індії Олександр Шевченко в п'ятницю.

Тому представники МЗС намагалися організувати виліт із Непалу в Делі всіх, хто має можливість зробити це, і розмістити їх там.

Нагадаємо, 30 квітня МЗС повідомило про перебування на території Непалу 196 громадян України, з них 85 готові до евакуації. Частина українців після землетрусу не виходить на зв'язок.

У четвер повідомляли, що український літак, який вирушив для евакуації людей з Непалу, застряг в індійському Делі до 3 травня.

Нагадаємо, що землетрус магнітудою 7,9 відбувся в Непалі вранці 25 квітня. Потім Непал спіткала серія афтершоків, магнітуда найпотужнішого з яких була 6,7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram