ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові активісти розігнали учасників першотравневого мітингу

Між учасниками проукраїнської акції та першотравневого мітингу сталося кілька сутичок.

Фото: twitter.com/StudMedia

У Харкові, незважаючи на заборону адміністративного суду, з нагоди 1 травня пройшов мітинг.

Близько 20 осіб, переважно похилого віку, зібралися біля стели, встановленої на місці першої «маївки» в Харкові, навпроти Благовіщенського собору. Вони розгорнули плакат із написом "Мир, труд, май", повідомляє УНІАН.

Фото: twitter.com/StudMedia

Фото: twitter.com/StudMedia

До учасників мітингу підійшов судовий виконавець і повідомив, що вчора, 30 квітня, Харківський окружний адміністративний суд заборонив організації "Трудова Харківщина" проводити на цьому місці мітинг. Частина мітингувальників заявили, що вони не мають стосунку до цієї організації і відмовилися залишати майданчик біля стели.

Після цього до мітингувальників підійшли близько 30 молодих людей з державними прапорами, частина з них була в камуфляжній формі. Молоді люди почали співати гімн України поряд з учасниками першотравневого мітингу. Після цього одна з пенсіонерок спробувала вихопити прапор України. На вигуки проукраїнськи налаштованих молодих людей "Слава Україні!" деякі учасники першотравневого мітингу відповідали "Слава Росії!". Через це між учасниками акцій відбулося кілька сутичок. Молодий чоловік у камуфляжній формі вирвав із рук мітингувальника і розірвав плакати з написом "Мир, труд, май", а тоді поклав його в урну.

Фото: twitter.com/itsector

Працівники міліції відтіснили учасників першотравневого мітингу до автобуса, однак пенсіонери відмовилися заходити в нього, значна частина просто розійшлася.

Фото: twitter.com/itsector

Представник організації «Громадська варта Харкова» Валентин Бистриченко заявив, що проукраїнськи налаштована громада Харкова співпрацює з правоохоронними органами, її активісти будуть у місцях, де хочуть організувати антиукраїнські заходи, щоб перешкодити їх проведенню.

Нагадаємо, 29 квітня міська влада Харкова відмовила у проведенні травневих акцій усім організаціям, які подали заявки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram