ГоловнаСуспільствоПодії

Близько 70 українців чекають вильоту з Непалу, - МЗС

Кілька громадян самостійно повернулися в Україну

Близько 70 українців чекають вильоту з Непалу, - МЗС
Фото: EPA/UPG

У списки на евакуацію з Непалу, де раніше стався масштабний землетрус, станом на 12:20 4 травня внесено близько 70 українців.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Зараз у списку на повернення в Україну - близько 70 громадян України. Зараз українські дипломати розглядають всі можливі варіанти евакуації громадян України з Непалу", - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні наголошується, що коштом МЗС забезпечено транспортний супровід та харчування громадян України, в готелях розміщено 27 осіб. Ще близько 20 осіб найближчим часом перемістять у готелі Катманду.

"Кілька наших громадян протягом доби самостійно повернулися в Україну. Ті, хто залишаються в Непалі, перебувають у наметовому таборі на території резиденції почесного консула України в Катманду. Наші громадяни забезпечені їжею, водою, предметами першої необхідності", - уточнили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що військово-транспортний літак Міністерства оборони Іл-76, який знаходиться в аеропорту Делі (Індія) з метою евакуації українських громадян із зони стихійного лиха в Непалі, повністю пройшов регламентні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram