ГоловнаСуспільствоПодії

У Лаврі невідомі вкрали ікону і ящик для пожертвувань

Міліція опублікувала фотографії двох підозрюваних

У столиці з приміщення Трапезного храму Києво-Печерської лаври вкрали ікону "Покрова Божої Матері" і скриньку для пожертв.

Про це повідомляє офіційний сайт ГУ МВС у Києві.

"У вихідні в чергову частину Печерського РУ ГУМВС у Києві надійшло повідомлення про крадіжку ікони з приміщення однієї з найбільших православних святинь України. На місці події до міліціонерів звернувся відповідальний за ікони  Трапезного храму. Священнослужитель розповів, що вранці 2 травня на одній із підставок він не виявив ікони "Покрова Божої Матері", - йдеться в повідомленні.

Після перегляду відео з камер спостереження правоохоронці встановили прикмети двох підозрюваних у скоєнні цього злочину, розповіли в міліції. Двоє розшукуваних - чоловіки, одному з яких на вигляд 40-50 років.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

"Того дня всередину Національного історико-культурного заповідника увійшов чоловік, який незабаром спритно вкрав скриньку з пожертвуваннями. А вже через 5 хвилин до церкви прийшов ще один громадянин. Він купив свічки і потім, імітуючи молитву, викрав ікону", - зазначили в МВС.

Відомості про ці факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка).

Нагадаємо, 30 квітня у Святошинському районі Києва невідомі в масках стріляли в приватного підприємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram