ГоловнаСуспільствоПодії

Спільниця підозрюваних у розстрілі міліціонерів заявила про побої (Документ)

Віта Заверуха стверджує, що її били головою об підлогу і погрожували довічним терміном ув'язнення

Підозрювана в причетності до банди, яка вбила двох міліціонерів у Києві, Віта Заверуха заявила про тиск і побої з боку правоохоронців.

Про це заявив Віктор Смалій, адвокат підозрюваної, яка утримується в ізоляторі тимчасового утримання ГУ МВС у Києві у Косогірному провулку, 11.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Смалій показав заяву від потерпілої на ім'я генпрокурора Віктора Шокіна на трьох аркушах.

У заяві йдеться про те, що при затриманні спецпідрозділом "Сокіл" її били, зокрема, головою об підлогу, і погрожували довічним терміном ув'язнення.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Також у заяві Заверуха вказала, що її шантажували тим, що її зроблять організатором, якщо вона не надасть слідчим свідчення, які вони хочуть. Адвоката, незважаючи на прохання, їй не надали.

Заверуха також повідомила, що ніяких свідчень не давала, а все про що повідомляють правоохоронці, є їхніми словами, які вони приписали їй.

Нагадаємо, 6 травня Заверуху було заарештовано з альтернативою у вигляді застави у розмірі 3 млн 654 тисячі гривень. Її дії кваліфіковані за ст. 27, ст. 348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Разом із Заверухою у справі про вбивство міліціонерів проходять Євген Кошелюк, Андрій Романюк та Микола Монішенко. Ще один - Вадим Пінус - загинув при затриманні. Пораненого Пінуса спільники кинули в машині, тікаючи від міліціонерів. Він помер дорогою до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram