ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Київради мітингують захисники ТЦ на "Осокорках", свободівці прориваються на сесію

Київські депутати вирішують долю скандального будівництва

Близько 300 осіб мітингують біля будівлі Київради з вимогою не зупиняти будівництво торгового центру біля станції метро "Осокорки".

Більшість учасників мітингу - пенсіонери, є також чоловіки в будівельних касках.

Навпроти них стояли близько 20 активістів партії "Свобода" і близько 10 жителів "Осокорків", які виступають проти забудови. Спочатку акції проходили мирно, проте потім "свободівці" прорвалися у Київраду, зайшли на 4 поверх і прориваються до зали засідань. Зараз засідання перервали.

Раніше під час виступу на засіданні Київради представники компанії-забудовника заявили, що компанія виконала всі вимоги, які висували жителі "Осокорків" під час громадських слухань.

У компанії заявляють, що збитки від чотирьох нападів на будівництво досягають півтора мільйона гривень.

У свою чергу "свободівець" Андрій Мохник заявляє, що земля під забудову надавалася ще за часів Черновецького і  з порушеннями законодавства.

Мер Києва Кличко підтвердив, що земля виділялася ще за колишньої влади. Він також додав, що дозвіл на встановлення паркану навколо території забудови на Осокорках Київрада не давала.

Нагадаємо, 19 травня на пустирі біля станції метро "Осокорки", де мають збудувати торговий центр, відбулася сутичка між противниками будівництва та охороною в балаклавах. Вона стала вже четвертою за цей час.

Після цього мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити ситуацію зі скандальним будівництвом на Осокорках і повідомив, що передасть до Київради проект рішення про розірвання договору оренди.

Забудовник звинувачує "свободівців", які організовують протести, у бажанні отримати гроші за відмову від блокування будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram