ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС: такої сильної пожежі в Україні не було із 60-х років

Головний київський рятувальник звинувачує БРСМ-Нафту в порушенні будівельних норм

ДСНС: такої сильної пожежі в Україні не було із 60-х років
Фото: mns.gov.ua

В.о. начальника ГУ ДСНС України в Києві Валерій Борис на оперативному брифінгу в районі Глевахи заявив, що такої пожежі, як от вирує на нафтобазі "БРСМ-Нафти", в Україні не було із 60-х років минулого століття.

За його словами, у "БРСМ-Нафти" згоріли вже всі цистерни з пальним, і зараз рятувальники намагаються не допустити, щоб вогонь перекинувся на цистерни компанії KLO по сусідству. Пан Борис наголосив, що у масштабі пожежі винувата "БРСМ-Нафта". "Будували як хотіли: резервуар біля резервуара, не було обвалування... Це такі технічні моменти, але якби дотримувалися їх у будівництві, такого не було б", - заявив рятувальник.

Зі свого боку компанія "Стейт Ойл", яка є роздрібним оператором компанії "БРСМ-Нафта", вважає, що вибух і пожежа на нафтобазі у Глевасі можуть бути терактом. "На наш погляд, причина пожежі - зовнішнє втручання. Вважаємо, випадок пов'язаний з продовженням терактів на об'єктах мережі", - повідомили в прес-службі агентство "Українські новини".

Компанія раніше заявляла, що 16 січня на автозаправному комплексі в Броварах було виявлено і знешкоджено вибуховий пристрій.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі "БРСМ-нафта" виникла в понеділок увечері, інформація про займання надійшла о 17:29 - спочатку загорівся резервуар з паливом об'ємом 800 кубометрів. Зараз горять уже вісім великих резервуарів і вісім менших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram