ГоловнаСуспільствоПодії

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом було 14 тисяч тонн палива

Сума збитків може обчислюватися сотнями мільйонів гривень

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом було 14 тисяч тонн палива
Фото: www.mil.gov.ua

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом зберігалося 14 тисяч тонн нафтопродуктів. Про це секретар РНБО Олександр Турчинов заявив на оперативному брифінгу у Глевасі.

"За інформацією від фахівця гасіння пожежі, там знаходилося близько 14 тисяч тонн нафтопродуктів. Ця база була під слідством, і реальний обсяг нафтопродуктів буде відомий після гасіння пожежі", - заявив Турчинов.

Середні великооптові ціни на бензин А-92 і А-95 в Україні зараз тримаються на рівні 23-24 тисячі гривень за тонну, на дизельне паливо - близько 19 тисяч гривень, повідомляють "Українські новини" з посиланням на дані компанії UPECO. Таким чином, збитки тільки від втрачених нафтопродуктів можуть сягати 260-330 млн гривень.

Турчинов також повідомив, що пожежу можна було погасити оперативно, але працівники зателефонували рятувальникам тільки через півтори години після займання. "О 16 годині це почалося, а до пожежних звернулися десь о 17:30. Півтори години вони намагалися своїми силами гасити пожежу. Якби вчасно вони звернулися до фахівців, то локалізувати цю проблему можна було б ще вчора", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі "БРСМ-нафта" зайнялася у понеділок увечері, інформація про спалах надійшла о 17:29 - спочатку зайнявся резервуар з паливом обсягом 800 кубометрів. Вранці горіли вже вісім великих резервуарів і вісім менших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram