ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа на нафтобазі виникла у процесі кустарного виробництва бензину, - експерт

Куюн заявив, що "БРСМ-Нафта" змішувала "бодягу"

Пожежа на нафтобазі виникла у процесі кустарного виробництва бензину, - експерт
Сергей Куюн
Фото: glavcom.ua

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом зайнялася через непередбачену реакцію у процесі кустарного виробництва бензину.

Про це заявив директор консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергій Куюн з посиланням на власні джерела.

"За моїми останніми даними, вони випробовували нові компоненти для кустарного виробництва бензину і отримали непередбачувану ізотермічну реакцію. У результаті стався розрив шланга, а далі вже - потрапляння під двигун", - сказав він "Інтерфаксу-Україна", коментуючи офіційну версію, що займання сталося після того, як нафтопродукти потрапили на електродвигун під час їхнього перекачування.

За даними Куюна, вже потім з'ясувалося, що на нафтобазі немає ані пожежних водойм, ані піноутворювачів.

"Ще рік тому я говорив, що причиною вибуху на АЗС "БРСМ-Нафта" у Переяславі, внаслідок якого чотири людини загинуло та п'ять покалічилося, стали порушення вимог безпеки під час будівництві станції. У результаті ніхто не зазнав покарання, ніхто не сів у в'язницю... Через рік ми отримали трагедію значно серйознішу за масштабами і наслідками. Що ще має статися, щоби влада почала серйозніше ставитися до галузі в цілому і до кустарного виробництва пального зокрема?" - резюмував директор "А-95".

Нагадаємо, наприкінці травня МВС заявило про початок кримінального провадження щодо посадових осіб групи компаній "БРСМ" про незаконне придбання, виробництво та збут нафтопродуктів. Мережа заправок "БРСМ-Нафта" відхрестилася від цієї кримінальної справи, заявивши, що жодна її юридична особа не пов'язана з діяльністю мережі АЗК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram