ГоловнаСуспільствоПодії

Небезпечні речовини в київському повітрі перевищили норму

Вміст ангідриду сірчистого в 2,5-6,7 разу більше від норми

Небезпечні речовини в київському повітрі перевищили норму
Фото: Макс Требухов

Дослідження повітря в контрольних точках Києва показують, що небезпечні речовини через пожежу на нафтобазі під столицею перевищують гранично допустимі концентрації.

"За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищувало гранично допустимі концентрації в 2,5-6,7 разу. Через погодні умови в приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднюючі речовини. За рівнем забруднення сірчистим ангідридом ситуація характеризується як неприпустима, а за ступенем небезпеки - як помірно небезпечна і небезпечна", - повідомляється на сайті мера столиці Віталія Кличка.

Кличко доручив вжити низку заходів, щоб знизити викиди небезпечних речовин у повітря:

  • не допускати спалювання відходів та приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях;
  • обмежити рух вантажного транспорту на вулицях міста;
  • здійснювати в столиці щоденний полив проїжджої частини і тротуарів вулиць, прибудинкових територій і зелених зон.

Мер Києва також звернувся до людей, які мають хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, хвороби легенів, шкіри та алергічні прояви, з проханням обмежити перебування на відкритому повітрі.

Міська влада щодня проводитиме дослідження повітря, якщо ситуація погіршуватиметься, то заходи безпеки будуть більш жорсткими.

У Києві проводиться моніторинг атмосферного повітря у восьми контрольних точках міста: вулиці Садова, 57; Набережно-Корчуватська, 18; Інститутська, 16; Сікорського,6; Столичне шосе, 90; пр-т Гонгадзе, 22; пр-т Ватутіна, 88; пр-т Академіка Глушкова,13-б. Дослідження повітря проводяться на період ліквідації пожежі, на вміст загальнопоширених речовин, що контролюються в системі моніторингу атмосферного повітря, і які утворюються в процесах горіння: азоту діоксид, вуглецю оксид, сірчистий ангідрид, пил.

Нагадаємо, раніше влада Київської області заявила, що домішки в повітрі навколо палаючої нафтобази "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі станом на 13:00 не перевищували норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram