ГоловнаСуспільствоПодії

Суд змусив СБУ повернути сервери NIC.ua

Компанії залишилося повернути обладнання

Суд змусив СБУ повернути сервери NIC.ua
Фото: Nic.ua

Печерський районний суд Києва постановив повернути реєстраторові доменних імен NIC.ua сервери, вилучені Службою безпеки України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник NIC.ua Андрій Хветкевич.

"Щойно отримав копію рішення суду, згідно якого слідчий зобов'язаний повернути обладнання NIC.UA", - написав він. І додав, що залишилося повернути саме устаткування.

Нагадаємо, 7 квітня співробітники СБУ провели обшук у дата-центрах компаній "Датагруп" і "НетАсист".

Вони вилучили сервери компаній, які були клієнтами реєстратора доменів NIC.ua - компанії "Нік.юей" і "Сервіс онлайн". Як пізніше стало відомо, обшук проводився за приписом Печерського районного суду Києва.

Слідство з'ясувало: на чотирьох доменах, зареєстрованих через NIC.ua, розміщувалися сайти сепаратистів, які містять заклики до повалення конституційного ладу і зазіхають на недоторканність України.

Як розповів директор NIC.ua Андрій Хветкевич, до самих сайтів реєстратор стосунку не мав: він просто вніс доменні імена у реєстр.

Сайти та їхні сервери перебували за межами України, тому вилучення серверів не завадило сепаратистам. Зате постраждало 30 тисяч інших клієнтів реєстратора, чиї ресурси виявилися повністю або частково недоступними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram