ГоловнаСуспільствоПодії

Яценюк вичитав міністра екології за невідвідування місця пожежі під Васильковом (оновлено)

Ігор Шевченко жодного разу особисто не відвідав місце події

Яценюк вичитав міністра екології за невідвідування місця пожежі під Васильковом (оновлено)
Фото: Facebook/ДСНС

Голова уряду Арсеній Яценюк обурений тим, що міністр екології Ігор Шевченко особисто жодного разу не побував на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Про це Яценюк заявив сьогодні на засіданні уряду, передає УНІАН.

"У мене запитання до міністра екології... Які показники екологічної ситуації за нормативами, загальні викиди, яка норма і який загальний стан як у Києві, так і в Київській області?", - запитав голова уряду.

Шевченко відповів прем'єру, що "це функція (вимірювання відповідних показників, - ред.) санепідемстанції, і на сайті санепідемстанції ці показники постійно дають в режимі реального часу".

"А ви особисто виїжджали на пожежу, пане міністре?", - запитав Яценюк.

На заперечну відповідь Шевченка голова уряду сказав: "Я б вам дуже порадив виїхати на пожежу. 5 днів, екологічне питання на всю країну і на весь світ, але міністра там не було, це недобре".

"Я обов'язково це зроблю", - запевнив Шевченко.

За інформацією сайту INSIDER, Ігор Шевченко цього тижня збирався відпочивати в Ніцці і Князівстві Монако. Такий висновок можна зробити з його листа на адресу прем'єр-міністра.

Фото: theinsider.ua

"Він полетів, але потім, здається, повернувся. Дозволу від Яценюка він не отримав", - розповів співрозмовник INSIDER. Водночас 10 червня Шевченко точно був у Кабміні, зокрема на брифінгу щодо створення Агентства з питань запобігання корупції.

Раніше в сюжеті програми "Гроші" ТСН повідомляло, що міністра екології Ігоря Шевченка підозрюють у корупції на користь нардепа Олександра Онищенка. Ширяться чутки, що крісло міністра нікому не відомому юристу Ігореві Шевченку "придбав" мільйонер Онищенко. Подейкують, що він "виклав" за посаду 10 млн доларів Юлії Тимошенко, яка отримала цю квоту за участь у коаліційній угоді.

Щоб дізнатися більше про "стосунки" між міністром і нардепом, журналісти вирішили безпосередньо поспілкуватися з Шевченком. Але виявилося, що чиновник просто невловимий. У міністерстві він не з'являвся, пояснюючи свою відсутність нарадою. Але журналісти з'ясували, що ніяких нарад або засідань Кабінету Міністрів у той день не передбачалося. Шевченко банально ігнорує робочий день. "Міністр не ходить на засідання комітету Верховної Ради. Міністр не працює в міністерстві. Він не доповідає на Кабінеті Міністрів про гострі екологічні проблеми. Для чого потрібна нам ця міфічна фігура?" - дивується Тетяна Тимочко, голова всеукраїнської екологічної ліги.

Незважаючи на відсутність керівника на робочому місці, міністерство справно працює за звичними корупційними схемами. "Це міністерство зараз є одним з найбільш корумпованих, і про це свідчать арешти працівників цього міністерства, які отримували хабарі. Про це свідчать скандальні історії з видачею ліцензій, потім - з перевіркою цих ліцензіатів", - розповіла Тимочко. Як виявили журналісти, міністр Шевченко легко заробляє гроші в міністерстві. Головне джерело прибутку - це ліцензії та дозволи в галузі видобутку корисних копалин. Розслідування "Грошей" виявило, що кожен документ коштує 600 доларів, а їх тільки за грудень міністр підписав близько 200. Таким чином, всього за місяць Шевченко міг отримати 120 тис. доларів на додачу до невеликої заробітної плати чиновника.

Нагадаємо, в результаті пожежі на нафтобазі постраждали 20 осіб. З них: чотири загинули на місці; один помер у лікувальному закладі; п'ять отримали медичну допомогу амбулаторно; 10 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. На засіданні уряду голова Держслужби з надзвичайних ситуацій підтвердив, що тіло, яке знайшли напередодні на місці пожежі, належить пожежникові пожежного поїзда. Він, як і троє працівників ДСНС, загинув під час вибухів цистерн вранці 9 червня. Ще одна людина - працівник нафтобази - помер увечері 8 червня в лікарні від отриманих опіків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram