ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала трьох підозрюваних у підготовці замаху на губернатора Миколаївської області

Затримані організували діяльність злочинного угруповання "Миколаївське підпілля"

СБУ затримала трьох підозрюваних у підготовці замаху на губернатора Миколаївської області
Вадим Мериков
Фото: mykolayiv-oda.gov.ua

Служба безпеки України затримала 3 підозрюваних у підготовці замаху на голову Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання "Миколаївське підпілля", члени якого готували замах на вбивство голови Миколаївської ОДА", - сказано в ньому.

У рамках провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу співробітники СБУ затримали 3 жителів Миколаєва, безпосередньо причетних до дій, які могли зашкодити національним інтересам України.

Затримані намагалися дестабілізувати соціально-політичну обстановку в регіоні.

Зокрема, в мережі Інтернет розповсюджували підготовлені фото та відеоматеріали проросійського характеру, агітували населення вступати до лав "Миколаївського підпілля" для організації руху опору "фашистській хунті" і опору чинній владі, пропагували діяльність терористичних організацій ЛНР і ДНР.

До підготовки антиукраїнських матеріалів зловмисники залучали місцевих проросійськи налаштованих жителів, одного з яких також затримано.

У членів угруповання вилучено комп'ютерну техніку, фотоапарати, флеш-носії та інші матеріали, що підтверджують їх протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 28 липня минулого року Президент Петро Порошенко звільнив з посади голови Миколаївської обладміністрації Миколу Романчука і призначив замість нього Мерікова.

У серпні повідомлялося, що СБУ запобігла замаху на Мерікова і членів його сім'ї. ЗМІ повідомляли про затримання групи з 5 осіб, яка готувала вбивство Мерікова, його дружини і дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram