ГоловнаСуспільствоПодії

ФСБ затримала одного з "міністрів" окупованого Криму

Андрія Скринника підозрюють у шахрайстві

ФСБ затримала одного з "міністрів" окупованого Криму

ФСБ Росії затримала міністра промислової політики анексованого Росією Криму Андрія Скринника за підозрою в пособництві у розкраданні державного майна. Скринника затримали в неділю, передає агентство Кримінформ.

Міністра підозрюють у тому, що з його допомогою "Бахчисарайське районне споживче товариство" перейшло в приватні руки, що правоохоронні органи кваліфікують як розкрадання державного майна на суму понад 48 млн рублів.

Слідчий відділ регіонального УФСБ порушив справу про шахрайство, скоєне групою осіб, а також про пособництво у вчиненні шахрайства.

Скриннику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років і штраф у розмірі до одного мільйона рублів.

Скринник не перший за останній час кримський міністр, який опинився під слідством. Зокрема, щодо міністра транспорту Анатолія Цуркіна порушено справу про розтрату, його вже звільнено із займаної посади.

Крім того, керівник регіону Сергій Аксьонов ініціював розслідування щодо міністра майнових і земельних відносин Криму Олександра Гордецького, якого запідозрили у махінаціях з договорами оренди кримських здравниць. Його повноваження припинено до прояснення ситуації.

Своїх посад позбулися ще члени регіонального уряду - міністр курортів і туризму Олена Юрченко і міністр економічного розвитку Микола Коряжкін. При цьому щодо них кримінальних справ не порушували.

Нагадаємо, Україна і західні країни не визнають Крим частиною Росії, вважаючи проведений у березні минулого року референдум незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram