ГоловнаСуспільствоПодії

ПС виклав свою версію подій в Мукачевому

Боєць ДУК стверджує, що стрілянина почалася через контрабанду

"Правий сектор" оприлюднив відео, на якому один з бійців, якого представлено як командира першого запасного батальйону ДУК, розповідає свою версію подій у Мукачевому.

За його словами, ПС викликали на розмову до нардепа Михайла Ланя (відомий також як Блюк), який нібито почав скаржитися на те, що патрулі ДУК не пропускають контрабанду. "Він почав розповідати свою політику, то його територія, його земля, контрабандний бізнес весь його. Що нікого з Шараничем (начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич) вони не допустять. Сказав, що за ними стоїть Медведчук. Ну, і далі почав погрожувати. Я сказав, все, що не домовляємося. Ми свою роботу будемо робити далі", - розповів боєць "Правого сектору".

За його словами, ще коли ПС приїхав на переговори, біля бази Ланя перебували близько 100 озброєних людей. Після розмови з нардепом там також з'явилися два джипи з кулеметними установками наверху.

Боєць ПС стверджує, що після цього вони вирішили кинути димову шашку, щоб виїхати з місця. Потім почалася стрілянина. Бійці ПС все-таки зуміли втекти, але коли вони виїхали з території спорткомплексу, їх на виїзді зупинила міліція. На цьому розповідь на відео обривається.

Нагадаємо, Ланьо вчора назвав те, що "Правий сектор" у Мукачевому почав стріляти, провокацією.

"У спортивний комплекс "Антарес" у Мукачевому, де розташований офіс депутата фракції "Воля народу" Михайла Ланя, прийшли люди, які назвалися представниками "Правого сектору", з проханням допомогти їхнім побратимам, які повертаються з фронту. Від депутата вони отримали позитивну відповідь і готовність надати відповідну матеріально-технічну допомогу. Ніяких конфліктних акцентів при спілкуванні не виникло. Представники офісу депутата ніяк не провокували і не мали вогнепальної зброї. Але під час розмови на вулиці відбулася провокація - з невідомих причин пролунав постріл і був убитий невідомий чоловік, і представники "Правого сектору" терміново поїхали в невідомому напрямку. Міліція почала переслідування нападників. Усі інші події офіційно повідомило МВС в ЗМІ - бандити почали перестрілку з правоохоронцями, в результаті якої поранено і вбито людей", - йдеться в заяві фракції "Воля народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram