ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ оголосила підозру ще двом бійцям "Правого сектору"

Вирішується питання оголошення їх у розшук.

ГПУ оголосила підозру ще двом бійцям "Правого сектору"
Фото: Макс Требухов

Двом бійцям добровольчого українського корпусу "Правий сектор" повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру ще двом особам, які є бійцями добровольчого українського корпусу військово-політичного руху "Правий сектор" і брали участь у скоєнні кримінальних злочинів 11.07.2015 на території Закарпатської області, зокрема в м. Мукачеве", - зазначили у відомстві.

Повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації та участь у ній) і ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив загибель людини) КК України відправлено на адресу зазначених осіб.

"У зв'язку з тим, що не встановлено фактичного місця перебування підозрюваних, Генеральна прокуратура України буде вирішувати питання про оголошення підозрюваних у розшук і звернення до суду з клопотанням про надання дозволу на їхнє затримання з метою доставки в суд для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - додали в ГПУ.

У відомстві нагадали, що підозру оголошено вже шістьом бійцям ДУК ВПД "Правий сектор" у скоєнні особливо тяжких злочинів. Чотирьом з підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у збройній сутичці 11 липня в Мукачевому між бійцями "Правого сектору" і людьми з оточення депутата Михайла Ланя та правоохоронцями понад 10 осіб отримали поранення, були загиблі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram