ГоловнаСуспільствоПодії

"Азов" заблокував будівлю Фіскальної служби через завод АТЕК

Комітет кредиторів не віддав завод в управління добровольцям

У Києві бійці полку Нацгвардії "Азов" влаштували пікет біля будівлі Державної фіскальної служби. Вони нікого не впускають у будівлю.

На місце пікету привезли обстріляний у зоні АТО автомобіль. В акції бере участь лідер "Азова" Андрій Білецький.

Причиною акції стала вимога залишити за "Азовом" закинутий машинобудівний завод АТЕК біля метро "Святошино", який полк зробив своєю базою.

Як йдеться в коментарі на сайті Державної фіскальної служби, ЗАТ "АТЕК" має борг (загальна сума кредиторської та поточної заборгованості) у розмірі 28,8 млн грн.

Податкова інспекція Святошинського району - найбільший кредитор заводу. У зв'язку з цим її обрано головою комітету кредиторів АТЕКу. На останньому засіданні комітету 14 липня було розглянуто план санації підприємства потенційними інвесторами, серед яких "Благодійний фонд освітніх інновацій", що представляє "Азов".

Однак план санації не затвердили, засідання комітету кредиторів перенесли на 4 серпня, а арбітражному керуючому доручили доопрацювати проект плану санації.

Суд на засіданні 30 липня відклав розгляд справи про погашення боргів на 11 серпня і зобов'язав провести засідання комітету кредиторів, на якому, окрім іншого, розглянути питання про погашення кредиторської заборгованості в максимально стислі терміни.

Державна фіскальна служба України наголошує, що не підтримує жодну зі сторін і дотримуватиметься законної процедури вибору найкращого плану санації підприємства та погашення всієї суми боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram