ГоловнаСуспільствоПодії

Держкомпанія "Укрбурштин" заявила права на вилучені тонни бурштину

Підприємство нібито найняло для видобутку приватні компанії.

Держкомпанія "Укрбурштин" заявила права на вилучені тонни бурштину
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Державна компанія "Укрбурштин", яка зараз у процесі санації, заявила, що вилучені напередодні правоохоронцями в Рівненській області 2,6 тонни бурштину належать їй.

Про це заявила арбітражна керуюча компанією "Укрбурштин" Олена Левкович на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо подавати до суду, щоб повернути цю сировину", - сказала вона.

Левкович заявила, що компанія проходить процедуру санації й не може самостійно проводити геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на яку вона має дозвільні документи. Для цих робіт "Укрбурштин" залучила три приватні компанії, з якими уклала відповідні договори.

За словами Левкович, вилучений бурштин підготували для експертизи, яка мала встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу.

Для продажу бурштину компанія "Укрбурштин" нібито почала пошук торговельної компанії.

За словами Левкович, продаж бурштину схвалив комітет кредиторів компанії, а виручені гроші мали піти на погашення боргів "Укрбурштину".

Арбітражна керуюча зазначила, що правоохоронним органам надано документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

За словами Левкович, на ранок середи заплановано засідання суду, на якому представники правоохоронних органів будуть просити суд дозволити арешт партії бурштину та мікроавтобуса, в якому він був.

Нагадаємо, у вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин видобули незаконно і готували до контрабандного відправлення за кордон. Його вартість, за попередніми оцінками, становить близько $3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram