ГоловнаСуспільствоПодії

Польські та українські фанати влаштували заворушення на Майдані (оновлено)

Матч "Зорі" та "Легії" обіцяє бути "гарячим"

Польські фанати "Легії", які приїхали на матч із "Зорею", влаштували заворушення в одному з кафе на Майдані Незалежності. Про це журналістам заявив начальник столичної міліції Олександр Терещук.

"Уболівальники з польського боку кидали димові шашки, кидали вибухові пакети. Кілька вазонів там розбито. Якщо буде заява від власників цього кафе, ми будемо документувати, реєструвати і далі проводити слідчі дії", - сказав він.

За його словами, польських фанатів доставлять на футбол, але якщо вони будуть і далі порушувати порядок - їм загрожує відповідальність. "Їх супроводжуватимуть і у разі порушення порядку - затримуватимуть. Адміністративна або кримінальна відповідальність. Сьогодні вже затримали близько 60 уболівальників, це наші українські вболівальники, які порушили громадський порядок. Там порушено [статтю] "Хуліганство", частина друга", - повідомив Терещук.

Оновлення. За даними прес-служби ГУ МВС у Києві, в результаті зіткнень українських та польських футбольних фанатів на Майдані постраждали дві людини. "На центральній площі столиці стався інцидент між футбольними фанатами України та Польщі: молоді люди кидали каміння і петарди. В результаті зіткнення є двоє постраждалих", - йдеться в повідомленні.

При цьому винними в зіткненнях прес-служба назвала не поляків. "На Майдані Незалежності перебували польські вболівальники. Близько 100 правоохоронців здійснювали охорону громадського порядку та супроводжували іноземних гостей. О 16:20 агресивно налаштовані молоді люди з'явилися на центральній площі столиці і затіяли сутичку: кидали каміння, петарди та інші предмети. Правоохоронці втрутилися і припинили конфлікт. Інформація про потерпілих уточнюється", - повідомили в міліції.

Нагадаємо, що сьогодні вночі фанати побилися біля станції метро в Гідропарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram