ГоловнаСуспільствоПодії

У міліцію біля Ради кинули вибухівку: десятки поранених (оновлено)

На землі залишилися лежати мінімум три бійці, площа перед будівлею - в крові.

Учасники акції протесту біля Верховної Ради почали активно жбурляти в міліцію, яка охороняє вхід у парламент, димові шашки, вибухові пакети і яйця. Перепало і співробітникам ЗМІ, які ведуть репортажі зі сходинок Верховної Ради.

Правоохоронці спробували відкинути шашки назад у натовп.

Після цього в міліцію кинули, за попередніми даними, бойову гранату, повідомляє кореспондент LB.ua. За іншою інформацією, вибухнув вибуховий пакет, начинений гайками. На землі залишилися лежати щонайменше три бійці, площа перед парламентом - в крові. Є постраждалі, які зуміли піти самі.

За неофіційною інформацією, поранено близько 30 людей, якщо не більше. Осколки застрягли в тілі двох бійців.

Нардеп Антон Геращенко у своєму фейсбуці написав, що у бійців, які охороняють будівлю Верховної Ради, жбурнули бойову гранату.

"Кілька військовослужбовців Національної гвардії отримали тяжкі поранення. Їхнє життя в небезпеці. МВС здійснює першорядні дії для пошуку та затримання провокаторів", - додав він.

Як повідомляють "Українські новини", серед постраждалих є декілька цивільних. Окрім кількох десятків правоохоронців, "швидкі" забрали телеоператора каналу "1+1" і двох осіб у цивільному.

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада 265 голосами ухвалила в першому читанні законопроект про зміну Конституції. Невдоволення мітингувальників під Радою викликала наявність у проекті норми про те, що "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram