ГоловнаСуспільствоПодії

Павлоградський завод списав для продажу 100 млн капсулів для патронів

Силовики перехопили вантаж

Служба безпеки України і МВС вилучили в Павлограді Дніпропетровської області з незаконного обігу понад 100 млн капсулів-запалювачів для патронів до вогнепальної стрілецької зброї.

"Боєприпаси транспортували двома вантажними автомобілями, які правоохоронці зупинили в місті. Співробітники спецслужби встановили, що капсулі-запалювачі для патронів калібру 5,45 мм і 7,62 мм нібито утилізували на одному з місцевих підприємств. Його керівництво підготувало акт виконаних робіт з утилізації боєприпасів, в який внесло свідомо неправдиві дані", - повідомляє прес-центр СБУ.

Одержувачів вантажу встановлюють.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Нагадаємо, державне підприємство "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод" - одне з підприємств, на якому Міноборони утилізує боєприпаси.

Наприкінці липня стало відомо, що Україна призупинила утилізацію легкого озброєння та стрілецької зброї до закінчення конфлікту на Донбасі.

Угоду про утилізацію легкого озброєння і стрілецької зброї Україна підписала 2011 року. В рамках проекту заплановано утилізувати 366 тис. одиниць легкого озброєння і стрілецької зброї, а також 76 тис. тонн боєприпасів, включаючи протипіхотні міни типу ПФМ-1. Частину витрат узяло на себе НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram