ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував ще трьох учасників сутичок під Радою

Станом на 20:00 під арештом перебувають 9 осіб.

Суд заарештував ще трьох учасників сутичок під Радою
Михаил Балиоз
Фото: Александр Рудоманов

Суд заарештував на два місяці ще трьох учасників сутичок під Верховною Радою після прийняття в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Станом на 20:00 під арештом перебувають 9 осіб. Щодо інших підозрюваних розгляд справ триває", - написав Шкіряк.

Раніше повідомляли про арешт шістьох підозрюваних: Артема Форманюка, Михайла Баліоза, Михайла Криворучкіна, Івана Сосну, Володимира Гроцківа, а також Ігоря Гуменюка, підозрюваного в киданні гранати в оточення силовиків.

Підозрюваним інкримінують участь у масових заворушеннях, які спричинили загибель людей (ч. 2 ст. 294 КК). Санкція цієї статті - від 8 до 15 років в'язниці. Також їм інкримінують ч.3 ст. 345 КК - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу травми (санкція цієї статті - від 5 до 12 років в'язниці) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку).

Гуменюку пред'явлено підозру за ст. 348 (зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі) і ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації, від 8 до 15 років).

Можливість внесення застави в рішеннях суду не передбачена.

Нагадаємо, всього у зв'язку з безладдями біля Верховної Ради 31 серпня затримано 31 особу, однак під вартою залишилися 18, решти відпустили.

31 серпня під час мітингу біля Верховної Ради виникла сутичка із співробітниками правоохоронних органів, під час якої мітингувальники застосували фізичну силу і вибуховий пристрій - ручну оборонну гранату РГО з осколковими елементами. У результаті три людини загинули, понад 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих - понад 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, серед яких неповнолітній і троє представників засобів масової інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram