ГоловнаСуспільствоПодії

КМДА рекомендує призупинити навчання в школах через дим

Горить одразу в декількох місцях під Києвом.

Київська міськадміністрація рекомендує призупинити навчальний процес у столичних школах у зв'язку з аномальною спекою і задимленістю.

Зокрема сьогодні, 3 вересня, в школах скоротять навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес припинять узагалі, сказано на сайті КМДА.

Міська влада вживає заходів, щоб знизити вміст шкідливих речовин у повітрі. Сьогодні обмежать в'їзд великовантажного транспорту до столиці. Крім того, міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням за змогою не користуватися приватними авто.

Також у місті організують посилене поливання вулиць і дворів.

При цьому причиною задимленості КМДА називає пожежі в 30-кілометровій зоні в Київській області.

Водночас сайт СЕС Києва повідомляє про пожежу в Білодібровському лісництві Дарницького лісопаркового господарства, яка розпочалася вчора вдень. До вечора пожежу локалізували в межах 4-х кварталів і почали вирубку дерев на шляху поширення вогню.

На сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомляють, що триває пожежа між селами Коблиця і Великий Ліс Бородянського району, на території Іванківського агролісу і Клавдіївського лісгоспу, яка виникла 31 серпня на площі близько 24 га.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендує киянам зачиняти, перевітрювати приміщення у вечірній і нічний час. Необхідно обмежити прогулянки дітей, використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання.

Рекомендації для захисту від задимлення, яке виникає під час лісових, торф'яних і техногенних пожеж:

За змогою покинути зону задимлення на деякий час. Звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі, особливо вранці, коли концентрація небезпечних речовин найбільша. Не робити пробіжок і прогулянок.

Рекомендують споживати кисломолочні продукти, підсолену і лужну воду. Слід обмежити споживання солодкої газованої води.

Дуже важливо приймати полівітаміни (якщо немає протипоказань).

При посиленні запаху гару рекомендовано надягати захисні маски. Особливо це стосується літніх людей і тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергію. У приміщеннях краще проводити вологе прибирання щонайменше раз на день, а віконні та дверні прорізи завішувати вологою тканиною (простирадлами, марлею).

Декілька разів на день приймайте душ.

Частіше промивайте ніс і горло морською водою, фізіологічним розчином.

У їжі перевагу віддавайте фруктам і овочам, іншим стравам, багатим на мінеральні речовини.

Не вживайте алкоголь. Не паліть. Це провокує розвиток гострих і хронічних захворювань дихальної системи.

Якщо у вас з'явилися задишка, кашель - зверніться до лікаря.

Якщо є хронічні захворювання - виконуйте вказівки вашого лікаря.

Користуйтеся приміщеннями, де є очищення повітря і працюють кондиціонери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram