ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали підозрюваних у підготовці вибуху в житловому будинку на Оболоні (оновлено)

Банда чинила опір і встигла застосувати гранату.

У Києві затримали підозрюваних у підготовці вибуху в житловому будинку на Оболоні (оновлено)
Фото: tov-tob.livejournal.com

Співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох осіб, які нібито планували підірвати житловий будинок на півночі Києва.

"Затримано чотирьох членів терористичної організації. Вони планували підірвати будинок на Оболоні", - заявили в прес-службі СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Під час затримання підозрювані чинили опір і встигли застосувати гранату, проте постраждалих немає.

Оновлення. Згідно з повідомленням на сайті СБУ, йдеться не про вибух цілого будинку, а про вибух у будинку - на вулиці Майорова, де міститься один з пунктів прийому волонтерської допомоги для бійців АТО. Пункт розташований на першому поверсі багатоповерхівки.

Фото: sbu.gov.ua

Організатор затриманої групи - уродженець Сахалінської області РФ. Разом із поплічниками - мешканцями Києва та області - його затримали спецпризначенці "Альфи". "Зловмисники чинили активний збройний опір - встигли підірвати гранату РГД-5 біля будівлі пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю - одного з терористів поранено в ногу", - йдеться в повідомленні.

У затриманих при собі були портативні рації, тактичні рюкзаки з камуфляжем, каремати, запас їжі, на їхніх автомобілях виявили підроблені номерні знаки. Після теракту організатор групи мав утекти до Криму.

Оновлення 12:50. Як повідомляють на сайті руху "Правий сектор", затримання відбулося біля офісу ПС, який також є волонтерським центром.

Оболонь - це великий спальний район на півночі столиці. Він займає 17% площі Києва, тут мешкає понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram