ГоловнаСуспільствоПодії

МОЗ не вважає критичною ситуацію з димом у Києві

Українські норми забруднення повітря дуже жорсткі, заявили чиновники.

МОЗ не вважає критичною ситуацію з димом у Києві

Ситуація із забрудненням повітря в Києві продуктами горіння не є критичною, проте жителі столиці повинні дотримуватися низки рекомендацій, заявили в МОЗ.

"Гранично допустимі концентрації шкідливих речовин в Україні - одні з найжорсткіших у світі, - цитує сайт міністерства голову Держсанепідслужби Святослава Протаса. - Ситуація справді не критична, однак вимагає від населення дотримання певних рекомендацій".

Зокрема слід обмежувати перебування на свіжому повітрі, робити часте вологе прибирання приміщень, вживати велику кількість води - до 2-3 літрів на добу, завішувати вікна та двері вологою тканиною.

"Така ситуація може тривати від декількох днів до декількох тижнів залежно від погодних умов. Особливу увагу при дотриманні цих норм слід приділити дітям, людям похилого віку, людям з хронічними захворюваннями, легеневими захворюваннями й алергією", - додав Протас.

Зі свого боку заступник міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський повідомив, що заклади охорони здоров'я отримали наказ уважніше ставитися до звернень громадян із симптомами поганого самопочуття.

"У разі підвищеної задимленості повітря в результаті пожеж, спричинених горінням нафтопродуктів та інших вогненебезпечних речовин, такі випадки, на жаль, будуть траплятися", - сказав він.

СЕС рекомендувала столичній адміністрації призупинити навчальний процес у дитсадках і школах.

Нагадаємо, Київ із вечора середи огорнув дим від лісової пожежі в районі села Зазим'я і з торфовищ на півночі Київської області.

Концентрація сірчистого ангідриду в атмосферному повітрі Києва вранці в четвер в 5-8 разів перевищувала норму, однак потім почала знижуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram