ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував сімнадцятого учасника сутичок біля Ради

Глава "Черкому" зі зламаною рукою отримав два місяці арешту

Печерський райсуд Києва у четвер обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці для ще одного підозрюваного в участі у масових заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, мова йде про Богдана Тицького - главу організації "Чорний комітет". Тицький став 17-м заарештованим у цій справі. Шістнадцятьох заарештували вчора, а Тицького судили сьогодні у зв'язку з тим, що у нього під час затримання була зламана рука, і вчорашній день він провів у лікарні.

Заарештованих звинувачують в участі у масових заворушеннях, які спричинили загибель людей (ч. 2 ст. 294 КК). Санкція цієї статті - від 8 до 15 років в'язниці. Також їм інкримінується ч.3 ст. 345 КК - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу пошкодження (санкція цієї статті - від 5 до 12 років в'язниці) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку).

При цьому Ігорю Гуменюку, який підозрюється у киданні гранати в оточення силовиків, оголошено підозру за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі) і ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації, від 8 до 15 років).

Нагадаємо, загалом у зв'язку з заворушеннями біля Верховної Ради 31 серпня затримали 31 особу, проте під вартою залишилися 18, інших відпустили. Сімнадцять із них згодом заарештували, а один отримав домашній арешт.

31 серпня під час мітингу біля Верховної Ради виникла сутичка зі співробітниками правоохоронних органів, під час якої мітингувальники застосували фізичну силу і вибуховий пристрій - ручну оборонну гранату РГО з осколковими елементами. У результаті троє людей загинули, понад 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих більш ніж 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, серед яких неповнолітній і троє представників засобів масової інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram