ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомий вистрілив із гранатомета по офісу колишнього "смотрящего" Запоріжжя (оновлено)

Бізнесмен Анісімов перебуває в розшуку за вимагання

Невідомий вистрілив із гранатомета по офісу колишнього "смотрящего" Запоріжжя (оновлено)
Фото: roadcontrol.org.ua

Увечері, близько 22:30, у Запоріжжі в подвір'ї одного з офісів недалеко від бульвару Шевченка та мерії пролунав сильний вибух.

Як повідомляє Hromadske.TV, невідомі кинули гранату у двір офісу впливового запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, якого називають "екс-смотрящим" регіону. Міліція і криміналісти вивчають місце інциденту, МВС поки що не коментувало ситуацію.

За інформацією журналістів, Анісімов контролював фінансові потоки комунальних підприємств міста. Зараз він перебуває в міжнародному розшуку.

Як повідомляє місцевий сайт 061.ua, територію навколо "золотого офісу" (так його називають жителі міста) оточено, журналістів у двір не пускають, на місці працюють кінологи і сапери. Охоронці з-за паркану поливають журналістів водою, щоб ті не фотографували.

Фото: 061.ua

Фото: 061.ua
Фото: 061.ua

Жители города называют офис Анисимова "золотым офисом"
Жители города называют офис Анисимова "золотым офисом"

Оновлення станом на 9:50.

У прес-службі ГУ МВС області уточнили "Українським новинам", що в будівлю офісу вистрілили з ручного протитанкового гранатомета.

"Інформація про вибух на вул. Патріотичній, 7 надійшла в Орджонікідзевський райвідділ 3 вересня о 23:14. Місце події оглянули, вилучили пусковий пристрій з маркуванням РПГ-26. Вибухом пошкоджено дах 2-поверхового офісного будинку. Евакуації працівників і жителів довколишніх будинків не проводили", - наголошено в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (особливо злісне хуліганство).

Нагадаємо, Анісімова затримали 21 жовтня 2013 року в аеропорту "Бориспіль" у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі. При цьому в офіційному повідомленні МВС його назвали кримінальним авторитетом "Анісімом".

Анісімов просидів за ґратами три місяці, поки 27 січня Печерський райсуд Києва не замінив йому запобіжний захід із арешту на підписку про невиїзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram