ГоловнаСуспільствоПодії

«Укравтодор» відреагував на небезпечну яму в дорозі після скандалу у ЗМІ

Навколо ями на вул. Єреванська, 14 у Києві поставили огорожу. Комісія завтра вирішить, як усунути проблему

«Укравтодор» відреагував на небезпечну яму в дорозі після скандалу у ЗМІ
Сторожук демонстрирует воронку изнутри
Фото: Михаил Сторожук

В «Укравтодорі» вирішили створити комісію для розслідування аварійної ситуації на вул. Єреванська у столиці після того, як небезпечну яму почали обговорювати у ЗМІ. Про це LB.ua повідомив київський дігер Михайло Сторожук телефоном.

«Вчора, після того, як у пресі почали масово обговорювати цю аварію, «Автодор» створив комісію з надзвичайних ситуацій і вирішив почати розслідування цієї аварії. І хоча б огородив місце події - вже люди туди не провалюються», - сказав Сторожук.

За його словами, представники відомства обіцяють сьогодні, 9 вересня закрити тріщину на дорозі: «Знову зроблять стіночку бетонну маленьку, а протягом завтрашнього дня проведуть комісію, і вона вирішить, як усувати цю порожнину: розкопувати її чи заливати бетоном зверху через траншею, або іншим способом».

Про аварійну ситуацію на вул. Єреванська, 14 у Києві 5 вересня повідомив у своєму блозі Сторожук. Команда дигерів одразу ж викликала рятувальників з Аварійно-рятувальної служби та представників «Укравтодору».

«Через руйнування стінки старого цегляного колодязя в колекторі на глибині понад 15 метрів утворилася вирва, що розширюється до поверхні, яка загрожує катастрофічним провалом.

У «Автодорі» одразу оточили місце, пообіцяли почати негайний ремонт і щось робили там протягом тижня. Дигери повірили, що аварія усунена і небезпека минула. Але сьогодні ми знову спустилися в аварійний колектор. Виявилося, що вся виконана «Автодором» робота - це зведення бутафорської стінки з цегли, що відокремлює колектор від ями. Ця стіночка не вирішує абсолютно нічого. Яма виросла, труба колектора вже висить у повітрі. Зверху, зі стелі ями постійно сиплеться пісок, каміння.

Це означає, що до остаточного колапсу колектора і катастрофи залишаються лічені дні, якщо не години або хвилини», - резюмував активіст.

Він також уточнив, що нагорі, над місцем утворення вирви знаходиться Міждворовий проїзд, а за 15 метрів від нього - дитячий майданчик. Зверху ростуть кілька тополь. «Якщо (коли) звід ями обвалиться, вирва може сягнути 20 метрів в діаметрі, 10 - в глибину», - написав активіст, зауваживши, що ситуація на дорозі загрожує катастрофою з людськими жертвами. Разом з тим, за його словами, в районному управлінні «Укравтодору» відмовлялися усувати аварію через те, що «Зеленбуд» не дозволяв спиляти тополі. Огорожі навколо ями, як пояснили Сторожуку в ЖЕКу, не ставили, оскільки ті могли зашкодити проїзду транспорту.

Нагадаємо, у Чернігівській області чиновники «Укравтодору» завдали 1,5 млн гривень збитку держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram