ГоловнаСуспільствоПодії

МВС показало відео підготовки і виконання теракту під Радою

Відеореконструкцію теракту раніше депутатам показав Аваков.

Міністерство внутрішніх справ оприлюднило відео, на якому показано підготовку і виконання теракту, який стався біля будівлі Верховної Ради 31 серпня.

Відео опубліковано на каналі МВС України в YouTube.

Раніше відеореконструкція теракту продемонстрував голова МВС Арсен Аваков на засіданні Ради.

Як підкреслив міністр, усіх підозрюваних у скоєнні теракту під Верховною Радою 31 серпня об'єднує те, що вони є членами організації "Сокіл".

"Метою була масштабна дестабілізація ситуації в Україні, і у нас є достатньо підстав вважати, що це спецпідготовлені сили організували ці події", - сказав Аваков.

Нагадаємо, 31 серпня Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички. У результаті бійки і кинутої в правоохоронців гранати загинули троє нацгвардійців, кілька перебувають у важкому стані. Постраждали більш як 140 правоохоронців і цивільних, у тому числі представники ЗМІ.

Після цього МВС затримало близько 30 осіб, у тому числі "свободівця", бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка. У нього вилучили одну гранату РГО (призначена для ураження живої сили в оборонному бою) і чеку від використаної гранати. За словами Авакова, він зізнався, що кинув гранату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram