ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві порушили кримінальну справу проти поліцейського

Патрульна поліція пообіцяла розслідувати інцидент максимально прозоро і об'єктивно

У Києві порушили кримінальну справу проти поліцейського
Фото: firtka.if.ua

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження стосовно співробітника патрульної полиції, якого затримали при спробі реалізувати мотошлем, яким він раніше таємно заволодів під час оформлення ДТП.

Про це повідомляється на сторінці патрульної поліції в "Фейсбуці".

З повідомлення випливає, що затримав і доставив підозрюваного в райвідділ інший екіпаж патрульної поліції за викликом заявника на лінію 102. Вже прийнято заяву про кримінальне правопорушення, взяті пояснення і розпочато кримінальне провадження прокуратурою Києва.

Разом з тим, моніторинг Департаменту патрульної служби почав службове розслідування за цими обставинами.

"Уся патрульна поліція надзвичайно обурена і стурбована цією подією, усі керівники МВС і патрульної поліції проінформовані про ситуацію. Керівник Департаменту і керівник відділу моніторингу невідкладно приїхали до райвідділу і тримають ситуацію під ретельним контролем. Наголошуємо, що вчинення правопорушень та злочинів патрульними є абсолютно неприпустимим. Увесь особовий склад патрульної служби рішуче засуджує такий ганебний вчинок свого вже колишньго колеги, що підтверджується й тим, що затримання підозрюваного проводили поліцейські", - йдеться в повідомленні.

"Щиро запевняємо, що цей випадок розслідуватиметься максимально прозоро і об’єктивно, з докладним інформуванням суспільства. Не сумнівайтесь, що наслідки для винного будуть максимально суворі, це обов’язково має стати уроком для всіх патрульних поліцейських. Для нас немає своїх і чужих, а лише ті, хто дотримуються і не дотримуються закону", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram