ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах боєць "Правого сектору" підірвався на гранаті (оновлено)

Вибух стався в житловому будинку.

У Сумах боєць "Правого сектору" підірвався на гранаті (оновлено)
РГД-5
Фото: zstore.zman.com

Близько 6:00 у Сумах в офісі "Правого сектору" на вул. Рибалка, 8 стався вибух.

У результаті необережного поводження з гранатою загинув 31-річний боєць ПС Яковенко Олександр (позивний "Кат"), повідомив у фейсбуці голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

Ще три людини, які перебували разом із загиблим у приміщенні, не постраждали.

У коментарях до посту Клочка мер Сум Геннадій Мінаєв повідомив, що офіс "Правого сектору", в якому стався вибух, розташований у житловому будинку.

Оновлено. Керівник прес-служби МВС Артем Шевченко у своєму фейсбуці уточнив, що в офісі "Правого сектору" о 5:30 вибухнула граната РГД-5.

"Унаслідок цього загинув громадянин Я., який після звільнення з місць позбавлення волі, де відбував покарання за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ст. 185 (крадіжка) КК, воював на фронті в лавах 5-го бату ДУК ПС. Приїхав вчора ввечері, скаржився, що війни вже немає і що далі робити. Версії слідства МВС: необережне поводження зі зброєю або самогубство. Двоє свідків живі, тому що пішли спати після спільного із загиблим вживання алкоголю", - написав він.

Нагадаємо, в неділю в результаті необережного поводження з вибуховим пристроєм на блокпосту №29, який розташований в районі с. Новотошківка Попаснянського району Луганської області, загинув військовослужбовець, ще один отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram