ГоловнаСуспільствоПодії

Біля будівлі одеської СБУ пролунав потужний вибух (оновлено)

Потужність вибуху найбільша серед усіх подібних інцидентів у місті.

У центрі Одеси близько п'ятої ранку пролунав вибух біля будівлі управління СБУ в Одеській області.

Пошкоджено будівлю спецслужби, постраждалих немає, повідомляється на сайті МВС.

Пізніше в МВС уточнили, що потужність саморобного вибухового пристрою дорівнює від п'яти до шести кілограмів у тротиловому еквіваленті.

Розпочато кримінально провадження за ч.2. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

За даними місцевого видання "Думская", вибуховий пристрій без вражаючих елементів було приведено в дію о 4:41 ранку перед входом до спортзалу в будівлі СБУ на розі Єврейської та Катерининської.

Унаслідок вибуху пошкоджено двері, вікна і фрагменти фасаду будівлі СБУ, вибито скло, а місцями і віконні рами в прилеглих будинках, постраждали кілька припаркованих автомобілів.

Це найпотужніший вибух з усіх, які відбувалися в Одесі за останній рік. Так, вибуховою хвилею вибито вікна в будівлі 5-ї міської лікарні, розташованої більш ніж за 100 метрів від місця події.

Голова Громадської ради при СБУ Іван Рудяк у своєму фейсбуку припустив причетність до вибуху контрабандистів.

"Примітно, що 2 місяці тому в Одеському обласному управлінні СБУ змінили начальника департаменту боротьби з корупцією. Новому начальникові неодноразово безуспішно пропонували хабар люди, пов'язані з контрабандними потоками. Тому слідство буде відпрацьовувати і цю версію", - написав він.

Нагадаємо, 10 вересня в Одесі під штаб військової частини 3014 Національної гвардії підклали вибуховий пристрій з 400 грамами тротилу. Бомба не вибухнула завдяки щасливому випадку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram