ГоловнаСуспільствоПодії

У дніпропетровському соцзабезі розікрали 1,3 млн грн допомоги на дітей

Чиновники домовилися з незаможними і організували ОЗУ.

У дніпропетровському соцзабезі розікрали 1,3 млн грн допомоги на дітей
Фото: Макс Левин

У Дніпропетровську організована злочинна група отримала понад 1,3 млн грн матеріальної допомоги, яку держава при народженні дитини.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на міліцію.

У ОЗУ входили співробітники однієї з державних структур Дніпропетровська (мабуть, чиновники місцевого "соцзабезу") і цивільні особи. Група протягом 2010-15 років підробляла довідки про народження дитини й оформляла "на підконтрольних осіб неблагополучної категорії "матеріальну допомогу". Інспектори, які мусили перевіряти умови проживання новонароджених дітей, також складали фіктивні акти.

Так злочинці заволоділи понад 1,3 млн грн, отримуючи на карткові рахунки соцвиплати в розмірі від 24 тис. до 120 тис. грн на неіснуючих дітей.

Зняття готівки з банківських карток здійснювали виконавці злочинної схеми. Гроші розподіляли між членами ОЗУ.

Встановлено 40 осіб, на яких оформили фіктивні довідки про народження дітей з метою заволодіння бюджетними коштами, порушено 44 соціальні справи. Переважно йшлося про народження других чи третіх дітей, причому за межами пологових будинків (удома).

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство), проведено 40 санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання зловмисників, у результаті яких виявлено та вилучено 45 банківських карток, незаповнені бланки медичних довідок з мокрими печатками різних медичних установ області, комп'ютерну техніку, чорнові записи та перероблений пістолет "Шмайсер" для стрільби бойовими патронами.

Одному з членів злочинної групи вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.190 та ч.1 ст. 263 КК й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram