ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував п’ятьох учасників стрілянини біля метро "Житомирська" у Києві (оновлено)

Один із заарештованих раніше фігурував у справі про вбивство Веремія.

Сьогодні відбулося засідання Голосіївського районного суду Києва по обранню запобіжного заходу для затриманих під час стрілянини біля станції метро "Житомирська".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із залу суду.

Двоє з п'яти затриманих були заарештовані судом на два місяці. Одному призначена застава в сумі 24 тис. грн.

Стосовно ще одного затриманого Юрія Крисіна, який раніше проходив підсудним у справі про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія і був відпущений під підписку про невиїзд, суд прийме рішення 12 жовтня. Засідання вирішили перенести, оскільки адвокат Крисіна відсутній в суді, а від державного адвоката він відмовився.

Оновлення 12.10. 2015  - Голосіївський суд м. Києва ухвалив рішення залишити Юрія Крисіна під вартою на 60 днів.

Як повідомляла ще в квітні газета "Вести", Крисін, якого також знають на прізвисько "Шрек", "підім'яв" під себе весь бізнес на залізничному вокзалі і автостанції "Київ". Торговці на ринку розповіли виданню, що він влаштував на вокзалі справжній терор: брав мзду з маршрутників і таксистів, обклав даниною довколишній речовий ринок, б'є і залякує працівників ринку.

Видання нагадує, що Юрій Крисін - член злочинного угруповання Єнакієвого і Горлівки, раніше фігурував у рейдерських справах. Зокрема, його звинувачували в тому, що він керував захопленням Лук'янівського ринку і був помічений у захопленні автостоянки на вул. Ревуцького. У 2010 році Крисін був судимий за статтею "Вбивство через необережність".

Оновлення 19:59. Увечері в понеділок прес-служба прокуратури Києва повідомила, що суд заарештував п'ятьох фігурантів справи. Двом з них, які виявилися організаторами злочинних дій, запобіжний захід обрано без можливості внесення застави.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, підозрювані займалися вимаганням коштів у столичних перевізників. Зараз дії підозрюваних кваліфікуються за ч. 3 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності) і ч. 1 і 2 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в п'ятницю в Святошинському районі Києва біля станції метро "Житомирська" під час затримання правоохоронцями групи "рекетирів" сталася перестрілка. Тоді повідомляли про 20 затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram