ГоловнаСуспільствоПодії

Україна опублікувала свій звіт з розслідування катастрофи МН17

Кримінальне розслідування причин катастрофи буде завершено в лютому 2016 року.

Україна опублікувала свій звіт з розслідування катастрофи МН17
Фото: EPA/UPG

Українська сторона надала свій звіт про технічне розслідування катастрофи Boeing 777 над Донбасом влітку 2014 року.

Як збили МН17. Реконструкція

Попадання ракети у пасажирський літак рейсу #МН17 – це спланований теракт, що відбувся з території, не контрольованої українською владою. На цьому ролику чітко видно, що ракета рухалась назустріч літаку і мала поразити саме пілотів – аби зробити неможливою аварійну посадку. Усі ці траєкторії і точки були відпрацьовані паралельно робочою групою, яку я очолюю з січня цього року. І вони збіглися з технічним звітом, зробленим Нідердандами.

Posted by Геннадій Зубко on 13 жовтня 2015 р.

Про це повіломив у Facebook віце-прем'єр-міністр України, глава Міжвідомчої комісії з розслідування причин катастрофи Геннадій Зубко.

"Опублікування звіту про причини катастрофи літака Боїнг-777-200 авіакомпанії  "Малазійські авіалінії" - перший крок до притягнення до відповідальності всіх винних у трагедії", - йдеться в його повідомленні.

Згідно зі звітом, ракета "Бук-1", яка збила літак Boeing 777 авіакомпанії "Малазійські авіалінії" 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю (рейс МН17), була випущена з підконтрольного проросійським бойовикам Сніжного (Донецька область).

Крім того, українська сторона підкреслила, що кримінальне розслідування причин катастрофи літака Boeing 777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" буде завершено орієнтовно в лютому 2016 року.

Нагадаємо, технічний звіт Радбезу Нідерландів заявив, що літак Boeing-777 рейсу MH17 був збитий над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram