ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва зі стріляниною затримали кур'єрів конвертцентру

За даними СБУ, "конверт" обслуговував виборчу кампанію однієї з політичних сил

У центрі Києва зі стріляниною затримали кур'єрів конвертцентру
Архив
Фото: rbk.ua

Співробітники Служби безпеки в центрі Києва зі стріляниною та переслідуванням затримали кур'єрів конвертаційного центру, який обслуговував виборчу кампанію однієї з політичних сил.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуку.

"Співробітники СБУ в рамках боротьби з легалізацією тіньових доходів заблокували в Києві конвертаційний центр зі щоденним оборотом 15-20 млн гривень. За оперативною інформацією, цей "конверт" акумулював значні обсяги "тіньової" готівки для передвиборної кампанії однієї з політичних партій. При затриманні кур'єри конвертаційного центру намагалися втекти на автомобілі від переслідування, але їх оперативно затримали сьогодні ввечері, 23 жовтня, на одній з центральних вулиць столиці ", - йдеться в повідомленні.

Один з кур'єрів відкрив по співробітниках спецслужби вогонь, інший намагався втекти з великою сумою готівки, яка була в автомобілі. Для затримання правоохоронці були змушені у відповідь застосувати вогнепальну зброю.

Зараз в офісі конвертцентру відбуваються обшуки і здійснюються всі необхідні оперативно-слідчі дії.

"Керівництво СБУ закликає киян з розумінням поставитися до проведення спецоперації з використанням вогнепальної зброї в центрі столиці", - додала Гітлянська.

Фото: Пресс-служба СБУ

Нагадаємо, наприкінці червня Державна фіскальна служба ліквідувала в Києві конвертаційний центр з обігом 200 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram