ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість жертв вибухів у Сватовому збільшилася до двох, - МВС

В'їзди в місто обмежені і перекриті, місцевих жителів евакуюють.

Кількість жертв вибухів у Сватовому збільшилася до двох, - МВС

Кількість загиблих у результаті вибухів на артилерійських складах у Сватовому Луганської області збільшилася до двох осіб, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"На жаль, на цей час попередньо підтверджується інформація про двох загиблих і двох поранених жителів міста", - написав Шкіряк у Facebook.

За його словами, ситуація залишається дуже складною, вибухи і пожежа тривають, однак паніки в Сватовому немає.

"Працівники Головного управління МВС України в Луганській області здійснюють все необхідне для допомоги місцевим жителям і тримають ситуацію під контролем. На місці події перебуває голова луганської обласної міліції Юрій Покиньборода. Він особисто координує всі дії правоохоронців. Проводиться посилене патрулювання міста з метою недопущення можливих випадків мародерства. У разі необхідності правоохоронці допомагають в евакуації громадян", - зазначив Шкіряк.

Він додав, що на місці інциденту чергує пожежно-рятувальний загін ДСНС. "Зараз з метою забезпечення безпеки людей в'їзди в місто обмежені і перекриті співробітниками МВС і бійцями ЗСУ", - підкреслив Шкіряк.

У Збройних силах України уточнили, що місцеве населення евакуюють у бік Троїцького і Кремінної, а також рекомендують ховатися в підвали.

"Сватове. Ближче ніж на 500 м не підійти. Горять два будинки. Людей вивозять у бік Троїцького і Кремінної, хто може, ховайтеся в підвал", - йдеться в повідомленні ЗСУ у Twitter.

Також наголошується, що рятувальники локалізують межі подальшого загоряння, однак небезпека польоту снарядів існує.

Нагадаємо, 29 жовтня в Сватовому сталася пожежа на складах, де зберігається 3500 тонн боєприпасів. Осколки снарядів і самі снаряди вибухають біля міста і в самому місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram