ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилися фотографії наслідків вибухів у Сватовому

У місті цілу ніч розривалися снаряди на складі озброєнь

Вибухи боєприпасів у Сватовому (Луганська область) припинилися, а сама подія розглядається як теракт. У розпорядженні LB.ua з'явилися фотографії з міста.

Нагадаємо, пожежа в місті Сватове почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах з озброєнням, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести у підвалах.

Пізніше глава Луганської ВЦА Георгій Тука повідомив, що причиною пожежі на складах з боєприпасами став постріл з ракетниці. Комісія Міноборони підтвердила, що на територію військової частини, де розташовані склади, впала сигнальна ракета. За цим фактом 29 жовтня слідчий слідчого відділу СБУ у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 ст. 258 КК України "Терористичний акт".

Через вибухи загинула як мінімум одна людина. Спочатку повідомлялося, що у Сватовому загинули двоє людей і ще 5 постраждали (четверо військовослужбовців, один цивільний), але є також інформація, що загинула тільки одна жінка.

Зараз на місці події працює 20 команд, до складу яких входять військові інженери і фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено пожежні танки та інженерні машини розмінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram