ГоловнаСуспільствоПодії

Офіційною причиною вибухів у Сватовому названо диверсію

Версію недбалості виключили з переліку аналізованих

Офіційною причиною вибухів у Сватовому названо диверсію
Фото: Макс Левин

Причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватовому Луганській області стали диверсійні дії ворога, заявив міністр оборони Степан Полторак.

Такого висновку дійшла комісія у складі представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Військової служби правопорядку.

"За попередніми даними, причиною події стали диверсійні дії супротивника з метою дестабілізації ситуації в регіоні", - цитують на сайті Міноборони слова Полторака.

Зараз триває ліквідація НС у Сватовому.

Задіяно особовий склад двадцяти інженерно-саперних підрозділів для розвідки і ліквідації наслідків події, для гасіння пожежі застосовуються пожежні танки та інженерні машини для розмінування.

Під час пожежі загинув один військовослужбовець, який стояв на варті, коли почалися вибухи, ще четверо солдатів отримали поранення, додав Полторак.

Нагадаємо, пожежа у місті Сватове почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах з озброєнням, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести у підвалах. Через НС отримали пошкодження дев`ять 5-поверхівок, шість 4-поверхівок і 20 триповерхових будинків. Загальна кількість поранених становить вісім осіб. Крім солдата, загинула продавщиця магазину поблизу військової частини.

Голова Луганської ВЦА Георгій Тука повідомив, що причиною пожежі на складах з боєприпасами став постріл з ракетниці. Комісія Міноборони підтвердила, що на територію військової частини, де розташовані склади, впала сигнальна ракета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram