ГоловнаСуспільствоПодії

Під Запоріжжям розбився військовий літак Су-25, загинув пілот (оновлено)

Штурмовик зачепив високовольтну лінію під час навчального польоту

Під Запоріжжям розбився військовий літак Су-25, загинув пілот (оновлено)
Архивное фото
Фото: david-cherkasov.livejournal.com

У Запорізькій області під час виконання планового навчального польоту розбився літак Збройних Сил України Су-25, у результаті загинув пілот.

Як повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони, літак впав близько 10:00 за 40 км на північ від Запоріжжя.

"Пілот 1992 року народження загинув. Місцеві жителі не постраждали. На місці трагедії працює пошуково-рятувальна група", - наголошується в повідомленні. За фактом аварії проводиться розслідування, уточнюються причини та обставини.

Згідно з повідомленнями на місцевих форумах, катастрофа сталася на Харківській трасі у районі сіл Тернівка і Придолинівка. За непідтвердженою інформацією, пілот намагався посадити літак на дорогу.

Оновлення 12:24. "Це був літак з Миколаївської авіаційної бригади. Пілот - старший лейтенант 1992 року народження - загинув. Це було планове виконання навчального польоту з метою підтримки льотних навичок. Літак був у справному стані, пілот також мав достатній професійний рівень. Тому зараз навіть немає базової версії, що сталося", - розповів в ефірі 112 каналу представник прес-служби Генштабу ЗСУ Олексій Мазепа.

Оновлення 13:47. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму фейсбуці написав, що літак, швидше за все, зачепив високовольтну лінію.

"Здійснюючи тренувальний політ на наднизькій висоті, літак зіткнувся з високовольтною лінією електропередачі, внаслідок чого впав у районі с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області неподалік від 255-го кілометра автомобільної траси Харків-Сімферополь. Літак не було укомплектовано боєкомплектом", - повідомив Матіос.

Він також уточнив, що катастрофа сталася о 9:15 ранку.

Нагадаємо, небойові втрати ЗСУ за два роки становлять близько 600 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram