ГоловнаСуспільствоПодії

Кандидата в мери Києва затримано за стрілянину по комунальниках (оновлено)

"Київблагоустрій" приїхав зносити ринок на Межигірській

Поліція в четвер затримала Олексія Самохіна, кандидата в мери Києва на нещодавніх виборах від партії "Автомайдан", повідомив у своєму фейсбуці Іван Кліпа, директор комунального підприємства "Київблагоустрій".

За його словами, Самохіну належить незаконно збудований авторинок на Межигірській вулиці, 78-А, який приїхали зносити комунальники. Самохін здійснив кілька пострілів з вогнепальної зброї у бік співробітників благоустрою, пише Кліпа, його затримала поліція.

Гільза на місці події
Фото: facebook.com/ivan.klipa
Гільза на місці події

"Авторинок розміщений на місці, викупленому містом у 2008 році за 50 млн грн для будівництва гілки виходу з метрополітену на Подільсько-Воскресенському мосту і далі - на Троєщину. Якби ринок запрацював, проект будівництва метро на Троєщину не реалізували б ніколи. Наразі земля фактично належить метрополітену", - стверджує директор "Київблагоустрою".

Демонтаж ринку на Межигірській
Фото: facebook.com/ivan.klipa
Демонтаж ринку на Межигірській

Оновлення. Прес-служба поліції повідомила, що зброя була не вогнепальною, а травматичною. Стріляв затриманий у повітря.

Тим часом рух "Автомайдан" підкреслює, що Самохін і його партія "Авто-майдан" до справжнього "АвтоМайдану" стосунку не мають.

За Самохіна на виборах проголосувало менш ніж 2 тисячі виборців (0,22%).

Раніше він був депутатом Київської міськради від Блоку Черновецького і директором КП "Світоч", яке створювали у 2013 році для організації вуличної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram