ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області впали дві електроопори високовольтних ліній до Криму

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 194 Кримінального кодексу.

У Херсонській області впали дві електроопори високовольтних ліній до Криму
архивное фото
Фото: Нелли Вернер

ГУ Національної поліції в Херсонській області повідомило про пошкодження двох електроопор у сусідніх із Кримом Генічеському і Чаплинському районах.

У п'ятницю вранці в Генічеське відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в полі поряд зі селом Атамань пошкоджено залізобетонний стовп високовольтної лінії електропередачі. Аналогічне повідомлення надійшло в Чаплинський райвідділ, куди повідомили про пошкодження опори біля села Українка (втім такого населеного пункту в районі немає, судячи з переліку сіл на сайті Ради).

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 194 Кримінального кодексу - умисне пошкодження об'єктів електроенергетики, повідомила прес-служба поліції.

Як повідомили агентство УНІАН у прес-службі Дніпровської енергетичної системи ДП "НЕК "Укренерго", сьогодні близько 4-ї ранку на диспетчерський пункт ДНЕС надійшло повідомлення про відключення лінії 330кВ "Мелітополь-Джанкой" - однієї з 4 ліній електропередач, якими подають електроенергію на півострів Крим.

"Спроби аварійного повторного ввімкнення і ручного повторного ввімкнення, вжиті диспетчером ДНЕС, до підключення лінії не привели. Бригада служби ліній Мелітопольської ділянки Запорізьких магістральних електричних мереж, яка виїхала на місце події, виявила, що одна з опор магістральної лінії пошкоджена - впала, очевидно, в результаті підриву", - повідомили в прес-службі ДНЕС.

За аналогічних обставин сьогодні вночі через кілька хвилин після падіння опори ДНЕС впала опора магістральної лінії 220кВ, у результаті чого виведено з ладу дві з чотирьох ліній енергопостачання Криму.

Нагадаємо, що такий випадок уже не перший у Херсонській області. 20 жовтня вибухом було пошкоджено дві опори стовпа ЛЕП біля Чонгара, а також опори в районі Чаплинки і Каланчака.

Між Херсонською областю і Кримом проведено чотири високовольтні лінії. Одну з них - Каховка-Островська - раніше відключили для реконструкції в рамках проекту будівництва ПС 750 кВ Каховська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram