ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області стався конфлікт через підірвані ЛЕП до Криму (оновлено)

Збройні автоматники на чолі з Кивою з МВС спробували розігнати активістів.

У Херсонській області стався конфлікт через підірвані ЛЕП до Криму (оновлено)
Блокада Крыма активистами продолжается уже несколько месяцев
Фото: Татьяна Безрук

У Чаплинці Херсонської області нацгвардійці і міліція на чолі з начальником департаменту протидії наркозлочинності МВС Іллею Кивою штурмують позиції учасників блокади Криму. Про це повідомив у своєму фейсбуці журналіст Осман Пашаєв, передає Ліга.Новини.

"Ілля Кива і 70 озброєних автоматників з Нацгвардії та батальйону "Херсон" штурмують учасників акції блокади у Чаплинці", - повідомив журналіст.

За його словами, учасники акції не дозволяли відновити зруйновані раніше лінії електропередач на півострів, комендант наметового містечка перебуває всередині однієї з опор. Автоматники оточили все навколо. На думку журналіста, готується арешт власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Згідно з останнім повідомленням Пашаєва, Кива зараз відвів автоматників на 50 м від електроопор і розмовляє сам на сам з Іслямовим.

Раніше ДУК "Правий сектор" повідомив про те, що активісти взяли під охорону пошкоджені ЛЕП, що ведуть до Криму. "Зараз представники Оперативного штабу "Блокади Криму", кримськотатарські активісти, представники Меджлісу, а також бійці ДУК ПС та інших добровольчих формувань узяли під охорону аварійні ділянки біля пошкоджених електричних опор з метою забезпечення громадського порядку та безпеки місцевого населення", - повідомляє сайт "Правого сектору". Разом із тим ДУК спростував свою причетність до пошкодження ліній електропередач.

Оновлення. Водночас начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Кива, який перебуває на місці подій, стверджує, що силовики намагаються не допустити падіння аварійних опор, тому що в такому разі без світла залишаться також Херсонська та Миколаївська області.

"Дві опори на Чаплинському напрямку перебувають в аварійному стані і будь-якої миті можуть упасти, а протестувальники перебувають від них катастрофічно близько. Наше завдання - дати можливість ремонтним групам провести ремонтні роботи. Ці дії спрямовані і проти України. Потрібно відокремлювати мух від котлет: або ми працюємо проти ворога, або проти українського народу. Якщо ці стовпи впадуть, можуть постраждати мирні громадяни", - пояснив він каналу 112.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram