ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зірвали концерт, присвячений річниці Майдану (ОНОВЛЕНО)

Охорона не застосовувала сили до учасників мітингу. Під сценою зібралися представники МВС у камуфляжі.

На Майдані в Києві розпочався концерт на честь Дня гідності та свободи, який тривав менш ніж півгодини. Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

При цьому люди перебували за огорожею далеко від сцени і співали патріотичні пісні, намагаючись перекричати динаміки. Вони скандували "Ганьба!" і освистали концерт.

Після цього учасники мітингу прорвалися через огорожу і зірвали концерт. Музика припинилася, охорона не застосовувала силу і розійшлася.

Присутні вимагають скликати "народне віче".

Зараз ведучі намагаються продовжувати концерт. Люди заспокоюють одне одного. Як повідомляє кореспондент LB.ua, біля сцени стали міліціонери в камуфляжі. Ситуація залишається напруженою.

Оновлення. Активісти забрали мікрофон зі сцени і співають гімн. Після того, як мати загиблого бійця зачитала його послання, народ почав вимагати привести на Майдан Порошенка "для покаяння".

Під сцену стягуються поліцейські.

Згідно з повідомленнями в соцмережах, заворушення влаштували під керівництвом Сергія Коби (він у Чорному списку "Автомайдану"), комбата ОУН Миколи Коханівського. Також говорять про представників "Батальйонного братства", яке в лютому брало участь у мітингах біля Верховної Ради й Адміністрації президента, що їх активно висвітлювали російські ЗМІ.

Нагадаємо, поліція не пустила людей до дерев'яного хреста, встановленого на місці загибелі майданівців на вул. Інститутській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram